Lisičarka u ishrani

Posebno se preporučuje osušena lisičarka tako što je sameljete u samo trenutno potrebnoj količini i kao začin u prahu malo stavite na već prohlađeno meso, musaku, đuveć i drugo jelo…

Lisičarka, je aromatična i ukusna, pripremljena sama ili kao dio miješanih jela, lisičarka je mnogima omiljena i u ishrani najzastupljenija vrsta gljive. Najviše hranjivih sastojaka zadrži kad je sveža i pripremljena kao salata, ali je lisičarku možete još i pržiti, pohovati i marinirati. Imaju izvrstan ukus i veoma su hranjive, bilo da ih spremate sami ili u miješanim jelima od pečuraka ili s mesom ili ribom. Takođe, daju divnu boju sosovima i doprinose ukupnom izgledu hrane.

Posebno preporučujemo osušenu lisičaru tako što je sameljete u samo trenutno potrebnoj količini i kao začin u prahu malo stavite na već prohlađeno meso, musaku, đuveč i drugo jelo.

Više o pečurkama pročitaj ovdje

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: