Posebno se preporučuje osušena lisičarka tako što je sameljete u samo trenutno potrebnoj količini i kao začin u prahu malo stavite na već prohlađeno meso, musaku, đuveć i drugo jelo…
Lisičarka, je aromatična i ukusna, pripremljena sama ili kao dio miješanih jela, lisičarka je mnogima omiljena i u ishrani najzastupljenija vrsta gljive. Najviše hranjivih sastojaka zadrži kad je sveža i pripremljena kao salata, ali je lisičarku možete još i pržiti, pohovati i marinirati. Imaju izvrstan ukus i veoma su hranjive, bilo da ih spremate sami ili u miješanim jelima od pečuraka ili s mesom ili ribom. Takođe, daju divnu boju sosovima i doprinose ukupnom izgledu hrane.
Posebno preporučujemo osušenu lisičaru tako što je sameljete u samo trenutno potrebnoj količini i kao začin u prahu malo stavite na već prohlađeno meso, musaku, đuveč i drugo jelo.
Više o pečurkama pročitaj ovdje
Leave a Reply