Muškarci ne znaju šta žene obara s nogu

Do sada imamo i naučnu potvrdu. Muškarci pojma nemaju šta je romantika i šta žene obara s nogu. To znači da nisu skloni laskanju, tačnije komplimentima, zaziru od pisanja ljubavnih pjesama i uopsteno onoga što žene žele.
Istraživanje koje je profesor Richard Wiseman obavio na 6.500 muškaraca i žena širom svijeta bez dileme je pokazalo je da su najmanje romantični britanski muškarci, no rezultati se lako mogu prenijeti na pripadnike jačeg pola uopsteno.

Istraživanje je pokazalo da više od polovine žena nikad nije doživjelo da im partner pripremi kupku posle radnog dana, dok 45 posto žena nikada od svog partnera nije dobilo jaknu ili košulju kada im je hladno.
Muškarci dakle misle kako su skupi pokloni i seksi donji ves najsigurniji i najlakši put do ženskog srca. I to je pogrešno. Žene vole sitnice poput masaže posle radnog dana, svježe pripremljene jutarnje kave ili drugih sitnica koje se čine nevažnima, ali su na ženskim ljestvicama vrlo visoko pozicionirane.
Ne želimo skupe darove…
– Suprotno od onoga što većina muškaraca misli, nije potrebno potrošiti mnogo novaca da biste osvojili ženu, važna je namjera. Žene, pokazalo se, padaju na sve vrste avantura i iznenađenja, dok materijalnim stvarima ne pridaju veliko značenje’, kaže prof. Wiseman.
Žene više cijene buket cvijeća ili doručak u krevet od skupih darova.
Istraživanje je pokazalo da više od polovine žena nikad nije doživjelo da im partner pripremi kupku posle radnog dana, dok 45 posto žena nikada od svog partnera nije dobilo jaknu ili košulju kada im je hladno. Uzbudljivi romantični vikend za dvoje nije osjetilo čak 53 posto žena

– Muškarci ne shvaćaju psihološki uticaj malih romantičnih gestova. Žene ih vole jer pokazuju da su muškarci zaista zainteresovani za njih i da radije misle na njih nego na sebe’, kaže prof. Wiseman.

10 najromantičnijih gestova prema ženama

1. Kada muškarac ženi prekrije oči i ugodno je iznenadi
2. Romantični vikend
3. Izjava: ‘Ti si najdivnija žena koju sam ikad sreo’
4. Pjesma napisana samo za nju
5. Kupka posle napornog dana na poslu
6. E-mail ili SMS poruka ili nježna poruka na stolu
7. Doručak u krevetu
8. Kada joj ponudi jaknu kad joj je hladno
9. Iznenadni buket cvijeća ili bombonjera na poslu
10.CD s kompilacijom omiljenih pjesama

Izvor:Zadovoljna.com

Kanal MOST-a

Comments

  1. jednom rijecju, PAZNJA, to je potrebno zenama 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: