Božja apoteka

Bog nam je ostavio jasne znakove šta je dobro i za koje organe u našem tijelu !
Božja Apoteka! Nevjerojatno!
Ovo je najbolje i nejdjelotvornije jesti sirovo.
Mi ipak sporo kapiramo …

Presjecena sargarepa nalikuje na ljudsko oko. Zjenica, iris i zrakaste linije izgledaju baš kao ljudsko oko… I, DA, nauka sada potvrđuje da sargarepa znatno poboljšava očni protok krvi i funkcije oka.

Paradajz je crven i ima četiri komore. Srce je crveno i ima četiri komore. Sva istraživanja pokazuju da je paradajz zapravo čista hrana za krv i srce.

Grožđe visi kao grozd koji liči na srce. Svako zrno je nalik krvnoj celiji i istraživanja danas ukazuju da je grožđe izgleda hrana za značajnu revitalizaciju srca i krvotoka.


Konzumiranje samo jedne šolje jagoda  svake nedjelje smanjuje rizik od nastanka visokog krvnog pritiska, bolesti srca ili moždanog udara

Orah izgleda kao mali mozak. Ima lijevu i desnu polutku, gornje cereberume i donje cerebelume. Čak su i bore i uvijanja kao neo-korteks. Poznato je da orah pomaže u razvoju preko 30 neuro-transmitera za moždane funkcije.

Pasulj koji je skoro identičan bubregu, zapravo liječi i pospješuje funkcije bubrega.

Celer, Bok Čoj i Rabarbara su više nalik na kosti. Ove namirnice naročito jačaju kosti. Kosti imaju 23% natrijuma, a i ove namirnice imaju 23% natriuma. Ako ne unosite dovoljno natrija u organizam, tijelo ga uzima iz kostiju, čineći ih na taj način slabijima. Ova hrana nadoknađuje potrebe koštanog sistema..

Plavi patlidžan, Avokado i Kruške poboljšavaju zdravlje i funkcije materice i grlića kod žena – oni i zapravo liče na ove organe. Današnja istraživanja pokazuju da žena koja jede po jedan avocado nedjeljno, hormoni su joj izbalansirani, smanjuje se prekomjerna težina u trudnoći i sprečava rak grlića materice. I pazite sad ovo …. Potrebno je tačno 9 mjeseci da jedan avokado sazri od cvijeta do zrelog ploda. Postoji preko 14.000 fotolitičkih hemijskih sastojaka u svakom od ovih plodova. Moderna nauka je proučila i imenovala od njih tek 141.
1622063_10152835496869400_9163146202388904017_n

Banana, krastavac, zuchini i više nego ciljano ukazuju na veličinu i snagu muških seksualnih organa.
Kikiriki ima duboki učinak na testise i seksualni libido. Arginin, glavna komponenta Viagre, dolazi od kikirikija.

Smokve su pune sjemenki I kada rastu vise u paru. Smokve povećavaju mobilnost muške sperme i povećavaju broj spermatozoida i na taj način smanuju mušku sterilnost.

Narandze, grejpfrut i ostalo citrusovo voće nalikuje na mliječne žlijezde kod žena i zapravo poboljšavaju zdravlje grudi i protok limfe u i iz grudiju.

Crveni luk liči na celije tijela. Današnja istraživanja pokazuju da crveni luk odstranjuje otpadne materije iz svih celija tijela. Može čak proizvesti i suze koje peru epitelne slojeve očiju. Njegov srodnik Bijeli luk, takođe eliminise iz tijela otpadne materije i opasne slobodne radikale.

Slatki Krumpir liči na pankreas i zapravo regulise glikemijski indeks kod dijabetičara.

Masline pomažu kod zdravlja I funkcija jajnika.

Kanal MOST-a

Comments

  1. bravo , ovaj prilog je veoma dobar prosledicu ga prijateljima i ucenicima.

  2. obavesti te me o novim clancim
    hvala

  3. Indijanke su zvakale seme sargarepe za plodnost. Cuveni fr.lekar dr. Leklerk, kada je usao u dvoriste kuce u kojoj je umro jedan njegov mladji prijatelj, bio je zapanjen tim pre sto je dvoriste bilo puno zalfije!- Trebalo je da pije taj caj – rekao je pri tom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: