Pozitivno razmišljanje

Pozitivno razmisljati, pozitivno osjecati, pozitivno htjeti, pozitivno govoriti, pozitivno djelovati, pozitivna svijest, pozitivno živjeti…pričitajte ovaj pozitivan tekst.

1.POZITIVNO RAZMIŠLJATI
Spoznati da je sve dobro, jer sve želi samo meni služiti i pomoći. Pažljivo i obzirno ići kroz život. S pregršt humora i povjerenja, opušteno činiti što se mora činiti. Sa zahvalnošču spoznavati iza pojavnosti i skriveno živjeti u punoći postojanja.
2. POZITIVNO OSJEĆATI
Otvoreno i uravnoteženo primati ljude onakvim kakvi jesu. S puno povjerenja i pouzdanosti suoćavati se sa svojim osjećajima i osjećati se vrijednim života u punoći. Život samo posmatrati, ne mjeriti mu vrijednosti i lijepo dopustiti da se dogodi ispravno.
3. POZITIVNO HTJETI
Htjeti učiti i htjeti razumijeti, Htjeti se izviniti i htjeti samo ispravno činiti. Htjeti što se treba! Željeti ćuti što želi život i htjeti osloboditi svoju volju i htjeti ispuniti svoju volju!
4. POZITIVNO GOVORITI
Naučiti se jasno izražavati i zaustaviti inflaciju riječi. Ne davati netraženi savjet i naučiti šutjeti. Biti iskren riječju i dijelom i davati darove u obliku riječi. Ohrabriti, utješiti i riječi upotrebljavati samo za pomaganje, zahvaljivanje i blagosiljanje.
5. POZITIVNO DJELOVATI
Djelovati promišljeno, istančano i obazrivo. Biti ljubazan, konstruktivan i spreman za pomaganje. Ostati pouzdan, pun obzira i istrajan i nezavisan o očekivanjima drugih. Ostati svjestan odgovornosti i samosvjestan u svemu što radim. Učiti druge i prihvaćati učenje drugih i prema “unatrašnjem vodstvu” činiti ono ispravno u pravom trenutku. Takođe svjesno i umjereno jesti ono što je ispravno. Veselo i slobodno poštovati i slobodu drugoga.
6. POZITIVNA SVIJEST
U spoznaji istine i stvarnosti biti harmoničan, nesebičan i skriven. Redovno se povlačiti u mir i uzimati sebi vremena za mir i molitvu. Cjelokupno postojanje usmjeriti na najviše. Živjeti duhom u sadašnjosti i životom ispunjenim smislom.
7. POZITIVNO ŽIVJETI

Pridržavati se duhovnih zakona, kroz život ići bez briga i opušteno. Njegovati skladne odnose i radovati se i malim stvarima. Rado živjeti, ali u svakom trenutku biti spreman otići. Ali dok god živimo, živjeti razumno, uzorno i zdravo. Cjelokupno postojanje usmjeriti na najviše i spoznavati Boga u svemu.

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: