4 male tajne odličnih kuvara

Stalno eksperimentišete, u pire dodajete mlijeko, margarin, maslac, razne začine, a nikako da dobijete taj savršen ukus.

PIVO UMJESTO BRAŠNA
Ako treba da pržite ribu, a ponestalo vam je brašna, lako ćete ga zameniti pivom. Prije nego što ribu spustite u tiganj s vrelim uljem, premažite je ili je umočite u pivo i vidjećete – biće veoma ukusna i hrskava.

VAZDUŠAST OMLET
Da bi omlet narastao i bio vazdušast, umutite prvo jedno jaje, pa ga spojite se kašikom pavlake. Postupak ponavljajte sve dok ne dobijete željenu količinu.
ZAČINE SIPAJTE KAŠIČICOM
Začine u jelo koje kuvate nikada nemojte da sipate direktno iz posude u kojima ih čuvate. Para od kuvanja jela ući će u posudu sa začinima i oni će izgubiti aromu i jačinu.

ŠEĆER U PIRE
Stalno eksperimentišete, u pire dodajete mlijeko, margarin, maslac, razne začine, a nikako da dobijete taj savršen ukus. Tajna je u šećeru. Dodajte samo malo i pire će biti savršen.

Izvor:Blic

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: