Etno sela u Crnoj Gori


Poslednjih godina ubrzano se razvija i crnogorski etno turizam, odabrali smo neka etno sela …Ponuda, usluga i cijene…Ako vam je potreban pravi odmor od gradske vreve onda je ovo za vas…

 

Etno selo Brezna

Prvo Etno selo u Crnoj Gri koje se nalazi na tridesetom kilometru puta Nikšić-Plužine.
Etno selo Montenegro vam nudi jedinstven doživljaj netaknute prirode. Nalazi se u blizini impozantnog kanjona Komarnice.
Raspolažemo sa interesantno osmišljenim bungalovima i nacionalnim restoranom Komarnica koji vam nudi da probate jela tradicionalne crnogorske kuhinje.
Nudimo vam mogućnost organizovanja raftinga na rijeci Tari, vožnje pivskim jezerom, džip safari durmitorskim prstenom.

Vise informacija

Etno selo Komnenovo


Na jedan kilometer od Plava, u Republici Crnoj Gori, u Vojnom selu, na oko 6,5 ha porodičnog imanja braće Turković, smješteno je Komnenovo etno selo.

Izgrađeno je na obali Plavskog jezera, uklopljeno u ambijent netaknute prirode, što na nadmorskoj visini preko 900 metara predstavlja pravi ambijent za odmor.

Samo selo je zamišljeno kao mjesto koje vas vraća u nekadašnji život, podsjećajući na život predaka i njihovu vezanost za rodni kraj i rodno ognjište, na njihov način življenja. Uz mnoštvo detalja sakupljenih na ovim prostorima, uz korišćenje prirodnih materijala pri izgradnji, imate utisak da ste se vratili u život koji je bio itekako bezbrižniji nego sadašnji.

Pogledaj vise inforamacija

Etno selo JATAK

smjesteno u selu Poscenje,7 km od mjesta Savnik na juznoj strani Durmitora u kojem se nalazi KANJON NEVIDIO.

Od ukupno 20 durmitorskih jezera dva se nalaze u savnickoj opostsni; to su Poscenska jezera koja svojom zivopisnom ljepoto cine selo Poscenje jedno od najljepsih sela u Republici.
Savnik je poznat i po dva prirodna fenomena. Prvi, u danima oko ravnodnevnice sunce se radja i zalazi dva puta u toku dana. Ujutru sunce izadje iza brda Kravice i oko dva sata poslije podne zadje za brdo Gradac. Kasnije, oko tri i po sata sunce opet izgrije i pojavi se u kanjonu Bukovice da bi na kraju dana zaslo za Vojnik.
Nevidio je najatraktivniji kanjon na Balkanu a posljednji osvojeni u Evropi.Dnevno ga posjeti 100-ak ljubitelja ekstremnog sporta.

Drugi, u toku dana narocito ljeti kad je susa rijeku Savnik u toku dana po nekoliko puta “uhvati mukavica”. Mukavica je vrsta kraskog vrela koje cine dva podzemna izdana medjusobno povezana. Zbog toga sto se u doba suse izdani neravnomjerno pune i prazne pojavljuju se vazdusni jastuci i izvor odjednom presusi. Voda u koritu rijeke nestane i to traje po nekoliko minuta ili do pola sata u toku dana, zavisno kolika je susa.

U selu postoji vise biciklistickih staza za danas popularni planinski biciklizam.Pored planinskog biciklizma ovaj predio vam dopusta da se rekreirate uz predivne pejzaze kao sto su dva seocka jezera,rijeka Komarnica,kanjon Pridvorice a sve to uz izvorsku vodu,domacu hranu i cist vazduh.Za ljubitelje adrenalina ovo mjesto je stvoreno za njih jer je juzna strana planine Durmitor pravi izazov za ljubitelje alpinizma.

Pored ovog kompleksa na svega 30-ak metara ce prolaziti novi magistralni put RISAN-ZABLJAK.

Sadrzaj etno sela cini 9 bungalova.
Bungalovi su uradjeni od drveta.Opremljeni su sa kupatilima, bungalove cini soba sa po dva lezaja 60 m2 i 5 bungalova sa takodje kupatilom,mini kuhinjom i jednom dvokrevetnom sobom na spratu,kvadrature 36 m2.

Restoran je uradjen u etno stilu,savardak,takodje kamen i drvo,50 m2 + kuhinja 25 m2 + 2 toaleta 15 m2 .

Etno selo Vuković

Etno selo nudi i atrakcije, kao što je vožnja čamcem vještačkim jezerom, jahanje konja, monti bajk, obilazak okolnih atraktivnih sela kao što su Barice, Stožer, Pisana jela, Novakovića pećina i Novakovića stijene, na svega desetak kilometara od etno sela, terenskim vozilima, izlete ne vodopadima rijeke Lještanice i rafting Tarom i Limom.

Više informacija

Etno selo Izlazak

U Rudinicama je sagrađeno izuzetno interesantno etno selo Izlazak, koje je dobilo ime po mjestu na kome se nalazi. Etno selo Izlazak je oaza mira i tišine, topline, slobode, čistog vazduha, ljepote i uspomena koje će zauvijek ostati.

Više informacija

Eko selo Milogora

Eko selo Milogora je u pocetku bila rado posjecena kafana u kojoj se sluzilo samo pice. Najveca atrakcija je bilo pivo hladjeno u snijegu, koje je to i ostalo do danas. Velikim naporima gazde Dusana Jokanovica, ta mala kafana je pretvorena u Eko Selo, koje u ljetnjim danima svojim posjetiocima nudi najbolje specijalitete tradicionalne pivske kuhinje, zatim razne izlete, rafting Tarom, jahanje konja i jos mnogo toga.

Više informacija

 

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: