Zabava na snijegu


Ukoliko ste roditelj i imate klince, sigurno ćete iskusiti jednu od sljedećih snježnih aktivnosti, no ukoliko niste, vrijeme je da se vratite u djetinjstvo

Većina nas se žali na hladnoću, nemoguće uslove rada, ulica, pa i samog preživljavanja. Mi se, naravno, slažemo s tim da na ovako nešto nismo navikli i da je mnogima od nas snijeg poremetio hrpu planova i zadao dodatnog posla, međutim ako gledamo s vedrije strane, možemo se jako dobro zabaviti…Sanjkanje – Ukoliko nemate svoje sanke, pozajmite ih od komšije, ili jednostavno uzmite veliku vreću za smeće i pravac – obližnje brdo prekriveno bijelim pahuljama. Prisjetite se kako vam je bilo zabavno kao klincima i koliko ste voljeli snijeg. Probuditi se ujutro nesvakidašnjem prizoru bjeline kroz prozor bilo je nešto najljepše što smo sigurno s vremenom zaboravili. Ne ustručavajte se, ne obazirite na to što ćete obući i kako ćete izgledati, idete se sankati! Idete se zabaviti! I baš vas briga šta će bilo ko misliti. Povedite s vama neku dragu osobu, vaše klince, ili klince od komšije i uživajte u penjanju i spuštanju niz padinu, baš kao dok ste i sami bili dijete.Grudvanje – Takođe jedna od zabavnih, snježnih i naravno potpuno besplatnih ideja za zabavu. Iako je to više bila ‘muška’ aktivnost, priznajmo da smo nekad voljele biti izgrudvane, pogotovo ako je na nas doletila gruda nama dragog dječaka. Danas nam grudvanje može biti zabavno iz drugih razloga – iz želje da jednostavno nekog pogodimo kad ne očekuje, što nas eto iz nekog razloga čini sretnim. Samo nježno, molim vas, pogotovo ukoliko ovo čitaju i pripadnici jačeg pola.

Klizanje – klizanje na ledu ne obožavaju baš svi, no kada jednom naučimo, postaje toliko zavisno da jedva čekamo sljedeći put obući iznajmljene klizaljke i klizamo se u krug pa  koji put padnemo da niko ne vidi.  Uz dobru muziku, dobrog partnera, ili dobro društvo ovo zaista može biti događaj za pamćenje.

Hokej – na ledu naravno. Ukoliko ipak nismo toliko hrabri, možemo samo gledati ratoborne muškarce u velikim dresovima kako se mlate i probijaju do pobjede. Mislim da se sve ovdje slažemo.

Skijanje/bordanje – za one malo dubljih džepova, ovo je idealan i aktuelan sport koji svakako barem jednom u životu morate probati i iskusiti.

Snješko bjelić – E, to smo čekali. Ukoliko niste jedni od onih koji vole gore navedene aktivnosti, snješka ne možete odbiti. Sve što vam treba je dva stara dugmeta od kaputa i šargarepa. Sve ostalo je stvar kreativnosti i volje. Snješka je nabolje slagati u dvoje, jer ipak vam treba neko (najčešće par snažnih ruku) kako bi podigli drugu polovinu na prvu.
Ponesite fotoaparat i slikajte događaj, jer kad sutradan dođete, neki ljubomorni zlonamjernici će ga vjerojatno srušiti.

I zato nemojte propustiti iskoristiti ovu prirodni ljepotu jer ko zna koliko dugo će biti tu i kada će ponovo pasti. Izađite iz barem nakratko iz toplih kuća, ili još bolje iz zagušljivih birtija prepunih dima, i stvorite zabavu za sjećanje.

Izvor:Zena
Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: