VIDEO – Whitney Houston (1963 – 2012)


„Njena pjesma ‘Saving All My Love For You’ svirala je kada sam skupio hrabrost da po prvi put priđem jednoj djevojci i pitam je da li je za ples.“
Whitney Houston,  jedna od najvećih zvijezda svjetske muzičke scene, preminula je u 48. godini, a tu vijest potvrdio je medijima i  porodični predstavnik za medije .
Whitney Houston nađena je mrtva u sobi na četvrtom spratu hotela “Hilton” na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu. Umrla je uoči dodjele nagrade “Gremi”, u istom hotelu gde je održavana godišnja zabava uoči tog događaja, na kojoj je trebalo da nastupi.

Whitney Houston odrasla je u New Jerseyju, pjevala je prvo u crkvenom horu, a zatim i u njujorškim klubovima. Prije potpisivanja ugovora s muzičkom producentskom kućom Arista Records bavila se i manekenstvom.

Najveće pjevačke uspjehe ostvarila je tokom 80-tih i 90-tih godina prošlog vijeka, kad je i višestruko nagrađivana za svoje pjesme. Zapaženu filmsku ulogu ostvarila je u filmu tjelohranitelj (Bodyguard). Album s muzikom iz filma osvojio je 1994. godine Grammyja za album godine i postao najprodavaniji soundtrack svih vremena, a naslovna pjesma, I Will Always Love You, jedan od najprodavanijih singlova u istoriji muzike.

Njezin sterlovit pad započeo je udajom za Bobbyja Browna, od kad navodno datira i njezina ovisnost o drogama. Više puta se posle liječenja pokušavala vratiti na muzičku scenu, no bezuspješno.

Whitney Houston i  Nelson- Mandela

Whitney Houston i Nelson- Mandela

Whitney Houston je sa više od 140 miliona prodanih albuma pri vrhu liste najprodavanijih svjetskih muzičara. Poznata kao Glas (The Voice) zbog moćnog pop-gospel vokala, bila je uzor mnogim R&B i pop muzičarima.
Preminula pjevačica poslednji put je izašla na scenu u petak veče, upravo na jednoj od zabava povodom dodjele Gremija. Tom prilikom sasvim neplanirano popela se na scenu i otpjevala pjesmu „Yes, Jesus Loves Me“.

– Moj najveći grijeh sam ja sama. Ja sam sebi samoj najveći neprijatelj i najbolji prijatelj, izjavila je pokojna Houston u  ABC emisiji s Diane Sawyer  2002.godine osvrćući se na svoje padove i životna dostignuća.

Smrt poznate pjevačice šokirala je i njene kolege, i obožavaoce koji su se oglasili na Tviteru, pa je tako Lajonel Riči rekao da je “otišao pravi anđeo divnog glasa”, dok je poznata kantri pevačica Doli Parton izjavila da je njeno srce samo jedno od million srca slomljenih odlaskom Vitni Hjuston.
Maraja Keri je na Tviteru napisala da je u suzama i da svijet nikada neće zaboraviti glas Vitni Hjuston,

Među prvim zvezdama koje su izrazile žaljenje povodom iznenadne smrti bila je pjevačica Ališa Kiz. „Osjećam se loše… Život je dragocen, a mi smo krhke duše. Volimo jedni druge! Nedostajaćeš mi divna Vitni, cijelom svijetu ćeš nedostajati“, napisala je pevačica na svom tviter profilu. Kiz je inače jedna od saradnica na poslednjem albumu koji je je Hjuston objavila 2009. godine pod nazivom „I Look To You“.

Američki indi pjevač i kompozitor Keri Braders podelio je sa svojim fanovima na tviteru svoju uspomenu na prvi hit kojim se Hjuston proslavila:
„Njena pjesma ‘Saving All My Love For You’ svirala je kada sam skupio hrabrost da po prvi put priđem jednoj djevojci i pitam je da li je za ples.“

Još

Otkrij ljubav

Uzmi osmjeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao. Uzmi zrak sunca … [Opširnije...]

Velikodušnost

Velikodušnost je plod duše, a ne uma ili nečeg drugog.Škrtost je plod … [Opširnije...]

JOGURT ČUVA SRCE

Australijski istraživači su ispitivali prehrambene navike više od 1080 … [Opširnije...]

Osjecaj davanja je velicanstven i oplemenjujuci!

Bilo je to davno. Na zemlji je nastala velika suša: potoci, rijeke i … [Opširnije...]

Unutrašnja ljepota

Unutrašnja ljepota i sklad se uvijek "prikažu" na licu...Mogu se ljudi … [Opširnije...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Portal mozete pratiti na adresama: durmitor.com, durmitor.net, durmitorcg.com, destination-durmitor.org, odjek.com...Za bilo koji oblik saradnje(turistička promocija, razmjena linkova...) pišite na naš e-mail
E-mail