Punjeni crni luk

Prebno je: 8 krupnih glavica crnog luka, šolja pirinča, kesica parmezana ili domaćeg prlja, malo soli, bibera, peršuna i ulja.

Priprema: luk očistiti i izdubiti tako da ostanu samo po dva-tri spoljna obruča, da se mogu puniti. Malo ove sredine luka sitno isjeckati, propržiti na ulju, dodati pirinač i šoljicu vode i dinstati dok pirinač ne omekša. U pirinač umiješati strugani parmezan, isjeckan peršun, so i biber, pa ovom masom puniti luk. Zapeći u pećnici.

Advertisements

Još

Gluvi pas naučio jezik znakova

Jazavičar po imenu Sparki je, nakon dresure od strane zatvorenika, … [Opširnije...]

Rabindranath Tagore

I danas, nakon stotinu ljeta od kako su potekle, žive Tagorine pjesme, … [Opširnije...]

Askorbinska kisjelina(Vitamin C )

Vitamin C je veoma važna osnova za rast i snagu potkožnog tkiva, … [Opširnije...]

Dobrobiti morske vode

Morska voda već se dugo koristi u terapeutske svrhe. Drevni grci i … [Opširnije...]

Blagotvorna lincura

Kao ljekovita biljka, lincura se vjekovima koristi u narodnoj … [Opširnije...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Portal mozete pratiti na adresama: durmitor.com, durmitor.net, durmitorcg.com, destination-durmitor.org, odjek.com...Za bilo koji oblik saradnje(turistička promocija, razmjena linkova...) pišite na naš e-mail
E-mail