Domaći Ajvar

Ajvar je specijalna vrsta salate iz balkanske kuhinje i koristi se kao dodatak jelima ili hljebni namaz. Pravi se od pečene, oljuštene i samljevene slatke i ljute paprike i plavog patlidžana. Priprema se ručno u otvorenim širokim a plitkim šerpama na šporetu.

 

SASTOJCI:
* 2kg patlidžana
* 10kg paprika
* so, biber
* 5 feferona
* 2 glavice bijelog luka
* 1,5l ulja

PRIPREMA:
Paprike ispecite, oljuštite i sameljite. Patlidžan ispecite, oljuštite i ostavite da se cijedi pola sata, pa i njega sameljite i dodajte paprikama.

U duboku šerpu sipajte ulje, dodajte paprike i patlidžan i kuvajte dok ne dobijete gustu smjesu.

Posolite, dodajte biber, isjeckane feferone i izgnječen beli luk.

Kuvajte još petnaestak minuta, pa prohlađen ajvar razlijte u tegle, prelijte slojem ulja i povežite cjelofanom.

Vreme pripreme: 2 sata

 

Advertisements

Još

VIDEO:Beethoven: Symphony No. 6 “Pastorale” / Abbado

Poznata i omiljena Betovenova simfonija... … [Opširnije...]

Pet načina kako smanjiti želju za hranom

Mnogo toga se govori o fitnessu, kretanju i promjeni načina ishrane. … [Opširnije...]

PHOTO:Iz zaliva…

Risan, Gospa od škrpjela, jedrenjak … [Opširnije...]

Ekonomski efekti lokalizacije hrane

Britanska studija (New Economics Foundation, 2001) zaključuje da novac … [Opširnije...]

Video pres cliping Zastita rijeke Tare

Nesto od video materijala iz kampanje za zastitu rijeke Tare … [Opširnije...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Portal mozete pratiti na adresama: durmitor.com, durmitor.net, durmitorcg.com, destination-durmitor.org, odjek.com...Za bilo koji oblik saradnje(turistička promocija, razmjena linkova...) pišite na naš e-mail
E-mail