Kisjele paprike

Sastojci i priprema:

ZA 3 KG PAPRIKA

1l alkoholnog sirćeta 9 posto
3l vode
2dl ulja
1 velika kašika soli
1 vel.kaš. šećera
biber u zrnu
bijeli luk
peršuna po želji

PRIPREMA:

1
pomiješati sastojke u velikoj šerpi, osim bijelog luka i bibera.
paprike prethodno na nekoliko mjesta izbosti čačkalicom.
2
kada tečnost provre ubacivati po 8-10 paprika koje su dobro očišćene od sjemenki (ukupno 3 kg paprika). kuvati 2-3 min, što zavisi od debljine paprika.
3
na dno tegle isjeckati 2 česme bijelog luka i par zrna bibera pa na to staviti paprike i zbiti kašikom
4
ubaciti nove paprike da se kuvaju i ponavljati dok se ne napune tegle. bibera i b.luka treba biti na dnu tegle, u sredini i na vrhu
5
ubaciti dva drvceta na vrh tegle da paprike ne bi isplivale iz vode pa napuniti tegle vrućom vodom u kojoj su se kuvale i odmah zatvoriti. same će se hermetički zatvoriti. jesti posle najmanje 7-10 dana.

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: