Mediteranski recept -Pečeni paradajz sa bijelim lukom

Sastojci: 4 češnja sjeckanog bijelog luka
soli i bibera po ukusu, 1 mala ljuta papričica sitno sjeckana, 2 kašičice svježeg peršuna sitno sjeckanog, 2 kašike hladno cijeđenog maslinovog ulja, 2 velika, čvrsta paradajza, sječena na kolutove

Priprema:
Pomiješajte bijeli luk, so, biber i ljutu papričicu, zatim dodajte peršun i ostavite po strani.
Zagrijte ulje u dubljoj posudi na srednju temperaturu. Dodajte paradajz i pržite oko 1 minuta sa jedne strane, zatim okrenite i pospite pripremljenom mješavinom. Nastavite da pržite još 1 minut, i povremeno protresite posudu, zatim ponovo okrenite kolutove  i pržite dok nisu gotovi, ali ne kašasti. Postavite pržene kolutove na veći tanjir i odmah poslužite.

 

Iyvor:Zdravahrana

Advertisements

Još

Zelene prijestonice

Evropska Unija se može nazvati urbanim društvom jer četiri od pet … [Opširnije...]

Lijek protiv proljetnog umora

Krivac za proljetnu pospanost upravo je svjetlost koja je dobra za … [Opširnije...]

Upoznajte Merkur izbliza!

Prve fotografije planete najbližeg Suncu iz velike blizine snimljene … [Opširnije...]

VIDEO:Lekcija jednog vatrogasca volontera

Nisu važna samo herojska djela. Nemamo svakog dana priliku da spasimo … [Opširnije...]

VIDEO:Alexander Tsiaras: Od začeća do rodjenja — vizualizacija

Stvaralac prikaza Alexander Tsiaras dijeli moćnu medicinsku … [Opširnije...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Portal mozete pratiti na adresama: durmitor.com, durmitor.net, durmitorcg.com, destination-durmitor.org, odjek.com...Za bilo koji oblik saradnje(turistička promocija, razmjena linkova...) pišite na naš e-mail
E-mail