Mediteranski recept -Pečeni paradajz sa bijelim lukom

Sastojci: 4 češnja sjeckanog bijelog luka
soli i bibera po ukusu, 1 mala ljuta papričica sitno sjeckana, 2 kašičice svježeg peršuna sitno sjeckanog, 2 kašike hladno cijeđenog maslinovog ulja, 2 velika, čvrsta paradajza, sječena na kolutove

Priprema:
Pomiješajte bijeli luk, so, biber i ljutu papričicu, zatim dodajte peršun i ostavite po strani.
Zagrijte ulje u dubljoj posudi na srednju temperaturu. Dodajte paradajz i pržite oko 1 minuta sa jedne strane, zatim okrenite i pospite pripremljenom mješavinom. Nastavite da pržite još 1 minut, i povremeno protresite posudu, zatim ponovo okrenite kolutove  i pržite dok nisu gotovi, ali ne kašasti. Postavite pržene kolutove na veći tanjir i odmah poslužite.

 

Iyvor:Zdravahrana

Advertisements

Još

Ječam hranljiva i ljekovita žitarica

Ječam koji su stari Grci slavili kao dar boginje Demetre, “majke … [Opširnije...]

VIDEO:Dječak u maloj prodavnici uz gitaru uživa u pjesmi…

Brendan je sada ostvaren pjevač / tekstopisac, kompozitor i muzičar. … [Opširnije...]

Dijagnoza zdravstvenog stanja iz očiju

Nečiju iskrenost i istinitost tvrdnji moguće je vidjeti iz očiju, ali … [Opširnije...]

Voće poput jabuka, vodi do dužeg i kvalitetnijeg života

Zna se da je jabuka dnevno čuva zdravlje, a sada su naucnici otkrili … [Opširnije...]

Božji zakoni

Ako želimo nešto od Boga trebamo poštovati ono što Bog želi od nas. … [Opširnije...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Portal mozete pratiti na adresama: durmitor.com, durmitor.net, durmitorcg.com, destination-durmitor.org, odjek.com...Za bilo koji oblik saradnje(turistička promocija, razmjena linkova...) pišite na naš e-mail
E-mail