Mediteranski recept -Pečeni paradajz sa bijelim lukom

Sastojci: 4 češnja sjeckanog bijelog luka
soli i bibera po ukusu, 1 mala ljuta papričica sitno sjeckana, 2 kašičice svježeg peršuna sitno sjeckanog, 2 kašike hladno cijeđenog maslinovog ulja, 2 velika, čvrsta paradajza, sječena na kolutove

Priprema:
Pomiješajte bijeli luk, so, biber i ljutu papričicu, zatim dodajte peršun i ostavite po strani.
Zagrijte ulje u dubljoj posudi na srednju temperaturu. Dodajte paradajz i pržite oko 1 minuta sa jedne strane, zatim okrenite i pospite pripremljenom mješavinom. Nastavite da pržite još 1 minut, i povremeno protresite posudu, zatim ponovo okrenite kolutove  i pržite dok nisu gotovi, ali ne kašasti. Postavite pržene kolutove na veći tanjir i odmah poslužite.

 

Iyvor:Zdravahrana

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: