Krastavac protiv mrava, limun za bjelinu

Neki od problema sa kojima se najčešće susrećemo u svojem domaćinstvu, imaju potpuno prirodno rješenje

U nekim domaćinstvima mravi ponekad mogu biti veliki problem. Dezinsekcijska sredstva učiniće se kao jedino i najbolje rješenje u borbi protiv tih malih puzavaca. Mravi, pogotovo u vašoj kuhinji obožavaju hljebh, šećer i slično, no jeste li znali da mrze krastavce? Kada ste odlučili napraviti finu, ljetnu osvježavajuću salatu od krastavaca, koru ostavite na mjestu koje najviše privlači mrave, ili pored rupice kroz koju dolaze. Pacovi i miševi takođe ponekad znaju zalutati u vaše domaćinstvo. Umjesto da im postavljate smrtonosne zamke, na mjesto gdje ih pronađete, posipajte crnog bibera/papra – pobjeći će brzinom svjetlosti.

Osvježenje u mrvicama

Hladan napitak pravo je osvježenje u ljetnim mjesecima. No, koliko puta vam se dogodilo da nakon što se led u napitku rastopi, u njemu ostanu razne “mrvice”. Ako ste bili uporni, možda ste i pažljivo ispili sadržaj čaše, izbjegavajući plivajuće čestice, no zasigurno ste mnogo puta i odustali od takvog napitka. Kako biste napravili čisti led, vodu prije zamrzavanja prokuvajte.

Zvakača guma

Taman ste obukli novu haljinu i zaputili se na važan sastanak … Zbog nečijeg bezobzirnog ponašanja baš ste vi sjeli na žvakaču gumu zalijepljenu u tramvaju ili na nečijem sjedištu, možda ste i damski prekrstili noge, a ispod stola, gdje ste cijelo vrijeme žuljali koljeno, usput ste pokupili i žvaku. Pokušali ste ribati, skidati, strugati, a mrlja je svakom vašom akcijom sve gora, uvijek pobijedi. Pobijedite vi nju i odjeću na koju je zaljepljena žvakača guma, prvo stavite u zamrzivač na sat vremena, i potom jednostavno uklonite.

Bijelo-žuto-siva odjeća s tintom

Zasigurno vam se kosa diže na glavi kada iz mašine izvadite bijelu odjeću, i umjesto očekivane blještavo bijele odjeće, ugledate onu koja bojom više nalikuje na žutu ili sivu. Kako biste spasili stvar, ne morate se odmah odlučiti za neki od izbjeljivača odjeće. Prije svakog pranja, bijelu odjeću na 10 minuta potopite u vruću vodu u koju dodajte krišku limuna. Kod odjeće zamrljane tintom, ne biste vjerovali, ali pomoći će vam zubna pasta. Na zamrljano područje obilno nanesite zubnu pastu i ostavite da se u potpunosti osuši. Potom isperite.

 

Izvor:Naturala

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: