Probudite svoju kreativnost

Ako ste od onih koji cijeli život smatraju da nisu nadareni ni za šta – moramo vas razuvjeriti. Psiholozi smatraju da svako od nas posjeduje jedinstveni talent za neki vid umjetničkog izražavanja, samo što ga rijetki od nas zaista otkriju i razviju.Kreativnost i razvijanje ličnog talenta – bilo da se radi o slikanju, pisanju, fotografisanju ili izradi nakita ne samo da vas može usrećiti, već može ublažiti stres, anksioznost i osjećaj nezadovoljstva koje gotovo svakodnevno osjećamo.

Ako ćete se izvlačiti na preopterećenost poslom i tim da STVARNO nemate vremena za IGRANJE te da ste vi jedna OZBILJNA odrasla osoba, a ne razigrani klinac – i tu vas moramo razuvjeriti. Pronalaskom aktivnosti u kojoj uživate i koja vas veseli, razvojem predugo sakrivenih talenata mijenja se vremenom i odnos prema svemu ostalome što radite u svom životu. Razvija se mašta, osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti, znatiželja i želja za otkrivanjem novih stvari, pristup i način rješavanja problema.

Za početak, vratite se mislima u djetinjstvo i prisjetite se svega što ste voljeli raditi kao dijete. Uživali ste u plesu? Crtanju? Radu s plastelinom? Ili ste naprosto voljeli promatrati svijet oko sebe? Ako se ne možete sami prisjetiti, možda je dobro da vam u toj potrazi pomogne neko stariji ko se dobro sjeća vaših dječjih igara.

I krenite.
Otvorite vrata kreativnosti i otkrijte svoj talent.
Ključno pri otkrivanju talenta je dobar unutrašnji osjećaj – ako osjećate unutrašnji nemir dok slikate svoje prvo ulje na platnu ili dok pokušavate napraviti skulpturu svoje žene u prirodnoj veličini – to možda i nije najbolji način da otkrijete svoju kreativnost. Krenite s malim stvarima koje vas vesele i za koje nećete izdvojiti puno novaca i pripazite na unutarašnji osjećaj. Dobar filing je pouzdan znak da idete u pravom smjeru.
Izvor:Naturela

Još

Šta pokloniti za Dan zaljubljenih?

Poklon za Dan zaljubljenih (14. februar) mora biti izabran pažljivo, … [Opširnije...]

Kanjoning – Kanjon Nevidio

Kanjoning je spuštanje kroz korito rijeke i to nizvodno sa ili bez … [Opširnije...]

Heljdija – pita od heljde

Recept tradicionalnog , ukusnog, i zdravog jela…. … [Opširnije...]

Oni koji znaju – ne govore; Oni koji govore – ne znaju.

Učenici su duboko raspravljali o La Tseovoj izreci: ''Oni koji … [Opširnije...]

VIDEO:Čarolija zahvalnosti

Zahvalnost je čarobna vrlina koja rehabilituje naš odnos prema … [Opširnije...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Portal mozete pratiti na adresama: durmitor.com, durmitor.net, durmitorcg.com, destination-durmitor.org, odjek.com...Za bilo koji oblik saradnje(turistička promocija, razmjena linkova...) pišite na naš e-mail
E-mail