Kućni pripravci za lijepu kožu

Poznata je činjenica da je zeleni čaj prirodni antioksidans. Primijenite ga i na lice, a zatim lagano masirajte pore kružnim pokretima.
Umorni ste od mitesera?
Postoji nekoliko načina kako možete očistiti ten. Stručnjaci predlažu tri prirodne kombinacije koja možete pripremiti kod kuće.

– Koziji sir i crni biber. Potrebno je: 1 kašika bibera i 1 kašika kozijeg sira. Pomiješajte sastojke i gustu smjesu nanesite na pogođena područja kako biste otčepili pore i uklonili višak ulja i prljavštine iz kože. Ostavite da djeluje 10 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

– Zeleni čaj. Dobro je poznata činjenica da je zeleni čaj prirodni antioksidans. Primijenite ga na lice, a zatim lagano masirajte pore kružnim pokretima. Postupak ponovite najmanje dva puta. Zeleni čaj se može koristiti ne samo za uklanjanje mitesera nego i za spa-tretman lica.

– Soda bikarbona. Ovaj sastojak se često koristi za njegu kože cijelog tijela. Potrebno je: 2 kašike sode bikarbone i 3 šoljice kuvane vode. Sodu bikarbonu prelijte vodom i ostavite da se potpuno otopi. Držite peskir iznad pare tako da zadrži potrebnu količinu sode bikarbone koju ćete nanijeti na lice. Potom peskirom prekrijte lice i držite tako 10 minuta. Ako je peskir suv, stavite ga ponovo nekoliko trenutaka iznad pare. Rezultati će biti vidljiviji nakon nekoliko tretmana.

Izvor:Dnevni avaz

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: