Svaki deseti čovjek ne podnosi gluten a da to nije prepoznao

Gluten je sastavni dio žitarica pa ga tako možemo naći u hljebu, tijestu i ostalim namirnicama tog tipa

Gluten iz tijesta i hljeba, sastavni dio žitarica, namirnica je koja šteti sve većem broju ljudi. Njegova štetnost usko je vezana uz autoimune bolesti i uzrok je mnogih hroničnih bolesti probavnog trakta, dijabetesa, lupusa, poremećenog rada štitne zlijezde… Devet od 10 osoba, piše PourFemme, koje ne podnose gluten za to ni ne znaju te ih većina pati od hroničnih bolesti koje pokušavaju suzbiti medikamentima pa se pretvaraju u doživotne pacijente.

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: