VIDEO:U manjim kućama se živi sretnije (i povoljnije)

Jay Shafer se prije deset godina preselio u kućicu koju je sam napravio i pronašao kvalitetniji način života, ali i dobru priliku za zaradu – Shafer stanuje u kućici koju je nazvao Tumbleweed i koja je široka dva i po metra, a dugačka samo tri i po metra.

“Nisam imao iskustva u gradnji. Jednostavno sam krenuo i vjerovao da će sve već nekako dobro ispasti. Nakon što sam godinama radio kako bih preživio, odlučio sam se posvetiti stvarima koje stvarno volim. Preseljenjem u kućicu postao sam slobodan i sretan čovjek”, kaže Shafer.

Ubrzo nakon preseljenja, Shafer je počeo proizvoditi kućice za druge koji žele iskusiti prednosti novog načina života. Svojim preduzećem “Tumbleweed Tiny House Company” Shafer želi postaviti nove standarde arhitekture, estetike i gradnje koja predstavlja minimalan teret za prirodu i koja je maksimalno funkcionalna bez nepotrebnih dodataka.

Shafer tvrdi, a njegovi kupci potvrđuju, da manja kuća dovodi do velikih pozitivnih promjena u načinu života, odnosno poboljšanja zdravlja, kreativnosti, efikasnosti, ljubavnih veza i blagostanja uz smanjenje materijalizma i potrošačkih okova.

Planova za ove male kuce ima u raznim “malim” velicinama i oblicima…

Pogledajte oficijelnu stranicu http://www.tumbleweedhouses.com/houses/

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: