Osjecaj davanja je velicanstven i oplemenjujuci!

Bilo je to davno. Na zemlji je nastala velika suša: potoci, rijeke i bunari presušili su; cvijeće, trava i drveće osušilo se. Od žeđi su ljudi umirali i životinje krepavale. Tada je jedne noći neka djevojčica s vrčem u ruci pošla od kuće tražiti vodu za bolesnu majku.

Umorna je legla na travu i zaspala. Kada se probudil…a i posegla za vrčem nije mogla vjerovati svojim očima. Vrč je, naime, bio pun svježe čiste vode. Djevojčica se obradovala i htjela napiti, ali joj pade na pamet da možda ne bi za majku ostalo dovoljno i potrčala je s vodom kući. Tako se žurila da nije ni primjetila malog psića pred svojim nogama. Spotakla se i iz ruke ispustila vrč s vodom.

Psić je tužno zacvilio. Djevojčica pruži ruku za vrčem. Mislila je da se voda prolila. Ali, ne! Vrč je na tlu stajao uspravno i nije se ni kap vode prolila. Tada djevojčica ulije u praznu ruku malo vode, a psić to obliže i opet je bio veseo. Djevojčica ponovno posegne za vrčem, ali gle: više nije bio vrč od drveta već od srebra.

Tada djevojčica otrča s vodom kući i pruži majci vrč s vodom. Majka je rekla: “Ja i onako moram umrijeti, pij radije ti vodu!” I pruži kćerkici vrč. Istog se trena vrč pretvori u zlatni. Djevojčica nije više mogla odoljeti i htjela je vrč staviti na svoja usta, kadli neki putnik stupi u sobu i zamili za gutljaj vode. Djevojčica umjesto vode proguta slinu i vrč pruži putniku. Na to se iznenada na vrču pojavi sedam velikih dijamanata, a iz svakog je curio veliki mlaz svježe i čiste vode.

Skupljajte blago na nebu. Gdje vam bude blago, tamo će vam biti i srce!

Uvijek treba biti dobar; bez obzira da li ce vam se zahvaliti ili ne,pamtiti ili ne, da li ce vam uzvratiti ili ne…negde se to sve piše…a i da nije tako- osjecaj davanja je VELIČANSTVEN i OPLEMENJUJUĆI!

Kanal MOST-a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: