VIDEO: Mama zagrljajem oživjela svoju bebu

Držeći ga nježno u naručju cijela dva sata nakon što su joj doktori rekli da je njen prerano rođeni sin umro, istrajna majka spasila mu je život.
Ožalošćena majka Kate Ogg dugo se opraštala od prerano rođenog sina i nije ga mogla ostaviti ni prestati maziti ni nakon što su joj doktori rekli da je mrtav. U suzama je držala tijelo svoje beživotne bebe rođene sa 27 nedjelja.

Sestra blizanka malog JamiejaEmily, nakon trosatnog porodjaja bila je dobro, ali posle 20 minuta doktori su gospođu Ogg obavijestili da je muška beba prestala disati, i da su je proglasili mrtvom.

Dali su joj dijete kako bi se oprostila, a ona ga je odmotala iz dekice, privila na svoju kožu, grlila ga, tapšala i pričala mu. Začudo, dijete je povremeno počelo hvatati dah. Doktori iz bolnice u Sydneyju ove su znakove života odbacili tvrdeći da je riječ o refleksu. Majka mu je preko prsta ipak dala malo svog mlijeka i on je počeo normalno disati.

Pomislila sam: “O, moj Bože, što se to događa. I ubrzo je otvorio oči. To je bilo čudo. Zatim je zgrabio moj prst. Otvorio je oči i okrenuo glavu s jedne na drugu stranu. A doktori su odmahivali glavom i govorili: ‘Ne vjerujem, ne mogu vjerovati'”, rekla je sretna majka.


Supermama iz Australije progovorila je za javnost tek ovenedjelje, pet mjeseci posle poroda, jer želi promovisati tehniku kožom na kožu za njegu malih beba. Ova ‘tehnika kengura’ omogućava majci da bude svojevrsni ljudski inkubator, održava bebu toplom, hrani je i stimulise.

Prerano rođene bebe njegovane na ovaj način, kožom na kožu, imaju manje infekcija, manje ozbiljnih bolesti, bolji san te manji rizik od hipotermije.

Još

Otkrij ljubav

Uzmi osmjeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao. Uzmi zrak sunca … [Opširnije...]

Velikodušnost

Velikodušnost je plod duše, a ne uma ili nečeg drugog.Škrtost je plod … [Opširnije...]

JOGURT ČUVA SRCE

Australijski istraživači su ispitivali prehrambene navike više od 1080 … [Opširnije...]

Osjecaj davanja je velicanstven i oplemenjujuci!

Bilo je to davno. Na zemlji je nastala velika suša: potoci, rijeke i … [Opširnije...]

Unutrašnja ljepota

Unutrašnja ljepota i sklad se uvijek "prikažu" na licu...Mogu se ljudi … [Opširnije...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Portal mozete pratiti na adresama: durmitor.com, durmitor.net, durmitorcg.com, destination-durmitor.org, odjek.com...Za bilo koji oblik saradnje(turistička promocija, razmjena linkova...) pišite na naš e-mail
E-mail