VIDEO: Stjepan i Luka postali hit na YouTube u samo dva dana. I Hollywood je poludio za njima

Mladi smo, ludi i dobro izgledamo, želimo pokoriti svijet, poručuju dvojica talentovanih violončelista. Dosta nam je klasike, koga to zanima, ‘ajmo napraviti nešto novo, svježe. Mladi smo, ludi, dobro izgledamo i zašto to ne bismo iskoristiti. Vježbamo cijeli život po čitave dane, vrijeme je da tu energiju usmjerimo na neki projekt, tim je riječima ukratko mladi virtuoz na violončelu Stjepan Hauser objasnio kako je nastao spot za obradu pjesme “Smooth Criminal” Michaela Jacksona, koji je snimio s jednako talentovanim prijateljom, violončelistom Lukom Šulićem.

Spot na Youtube u samo dva dana postao je apsolutni hit. Dvojica izuzetno talentovanih violončelista iz Pule i Dubrovnika već dobili brojne ponude za saradnju, pa čak i iz Hollywooda.

 

Sami osmislili spot

Naime, dvojica prijatelja, koji su se u ranom djetinjstvu zaljubili u violončelo i čitav život posvetili tom zahtjevnom instrumentu, sreli su se na prestižnoj londonskoj akademiji Royal Academy of Music i vrlo brzo došli na ideju kako se suociti sa“okovima” klasične muzike i prepustili se vlastitim idejama. Spot za vlastitu verziju hita “Smooth Criminal“ snimili su u Puli. No, to je tek početak projekta odnosno stvaranja zajedničkog albuma sa 10-ak obrada pop, rock numera, ali i “modernizovane” klasike.

– Luka i ja smo još kao mali vježbali poput ludaka. Bili smo oduvijek prijatelji, iako je svako živio u svom mjestu, ja u Puli, on u Dubrovniku, no nismo se imali prilike toliko često viđati. Posljednjih šest godina ja sam proveo u Londonu, gdje je napokon lani došao i Luka. Tamo smo postali doslovce nerazdvojni i počeli kovati vlastite planove. Zanimljivo je da su nas u Hrvatskoj smatrali najvećom konkurencijom, a mi smo zapravo najbolji prijatelji i čim smo udružili snage, stvorili smo nešto dobro, ali s dvostrukim efektom. I eto, prva stvar, a odmah je postala svjetska senzacija – kaže Stjepan (24).

 

Još

Hrabrost, ljubav čast, svetost…

Sta je to ljubav? Je li to kad se dvoje vole kad im je zajedno … [Opširnije...]

Zova

Zova je samonikla biljka koja raste kao grm ili manje drvo, visine do … [Opširnije...]

VIDEO:Neodoljiva igra mačke i delfina

Ako ste mislili da je nemoguće da mačka potpuno opušteno uživa na … [Opširnije...]

Dobrobiti morske vode

Morska voda već se dugo koristi u terapeutske svrhe. Drevni grci i … [Opširnije...]

ZNAČAJ ZAŠTITE SLIVA I KANJONA RIJEKE TARE

Sliv rijeke Tare sa grandioznim kanjonima je najzanimljiviji fenomen … [Opširnije...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Portal mozete pratiti na adresama: durmitor.com, durmitor.net, durmitorcg.com, destination-durmitor.org, odjek.com...Za bilo koji oblik saradnje(turistička promocija, razmjena linkova...) pišite na naš e-mail
E-mail